Instalarea si activarea modulului laser NEJE 20W
În acest articol o să descriu instalarea modulului laser, și mai jos o să dau și câteva exemple de obiecte confecționate cu acest dispozitiv. În principiu montarea pe cadrul de pe axa X
, si se face folosind un șurub de 3mm, care se înfiletează în spatele modulul laser în una din găurile filetate ce se observă în imaginea de mai jos,
Componentele modului Laser NEJE 20W:
Conexiunea cu arduino a acestui modul este destul de simplă, practic avem GND, 12 V si un pin de control TTL, si în plus are un pin pe care se poate citi temperatura pentru a-l putea opri în caz de supraîncălzire. Pinii de GND si 12 V i-am contectat la sursa e alimentare, iar pe pinul galben TTL i-am simulat un PWM din placa RAMPS1.4 , iar pinul de temperatură nu l-am folosit deocamdată:
Controlul laserului
Controlul laserului se face folosind PWM-ul generat din software, în imaginea de mai jos se observa semnalul de PWM masurat cu osciloscopul, setat la 1%:
Practic am configurat PIN-ul 44 de pe RAMPS pentru ieșirea de control a ventilarorului, și care are tensiunea de 5V, si este foarte asemănător unui PWM. Această abordare îmi oferă o simplificare a controlului , pentru că în interfața Repetier-Host îi pot controla direct intensitatea laserului în procente.
Documentatie proiect:
Comenzi CNC utile:
- G28: Acasă – Mută capătul de instrument în poziția de pornire (0,0,0).
- M114: Poziția curentă – Afișează poziția curentă a capului de scule.
- G20: Setați unitățile pe inch – Modifică valorile comenzilor G0-G3 în centimetri.
- G21: Setați unități la milimetri – Modifică valorile comenzilor G0-G3 la milimetri (implicit).
- G0: mișcare rapidă
- G1: mișcare de extrudare
- G0 și G1 sunt utilizate pentru mișcarea liniară. Sunt aceleași, dar G0 este utilizat în mod normal pentru mișcări rapide.
- Utilizați noua poziție X, Y și / sau Z ca parametru și capul de instrument se deplasează în această poziție. Viteza este definită de parametrul F (sau se folosește ultima viteză cunoscută).
- G2: arc în sensul acelor de ceasornic
- G3: arc în sens contrar acelor de ceasornic – Treceți de la poziția curentă la noua (X, Y) poziție cu o distanță constantă (circulară) de la poziția (I, J).
- G4: Pauză – Așteptați S secunde. Valoarea P0 este folosită pentru a aștepta până când toate comenzile sunt executate.
- M106: reglați viteza ventilatorului – Setați viteza ventilatorului la valoarea S. Comanda folosita pentru controlul laserului!
- M107: opriți ventilatorul. Dar cel mai bine se poate folosi „M106 S0”.
- G90: poziționare absolută.De acum înainte, toate coordonatele sunt absolute în raport cu originea mașinii.
- G91: poziționare relativă. De acum înainte, toate coordonatele sunt relative la ultima poziție.
- Utilizați următoarele comenzi cu precauție:
- G92: Setați poziția curentă. Permite programarea punctului zero absolut, prin resetarea poziției curente la valorile (X, Y și / sau Z) specificate. Puteți muta capul de instrument (G0) într-o anumită poziție și redefini această poziție ca noua poziție „acasă” (G92 X0 Y0). Astfel puteți începe fișierul dvs. în orice poziție a patului de căldură.
- M211: Dezactivați oprirea software-ului. Comenzile „M211 S0” dezactivează toate oprirea software-ului. Aceasta permite utilizarea valorilor X și Y negative.
Ansamblul CNC împreună cu modulul laser
Obiecte realizate cu laser cutter-ul
Câteva obiecte făcute cu acest laser cutter,
Cutii cu balamale:
Globuri de crăciun:
Tablouri 3D pentru crăciun:
Ceasuri educative:
Candele cu lumânări LED: